Кошик
989 відгуків
ITLamp..................Viber:+380675197727
+380 (67) 519-74-74
+380 (48) 770-01-80

Грилі - BBQ та садові меблі

Історія виникнення, розвитку та охоплення «барбакоа»

Вважається, що Європі (а пізніше - і всьому світу) своє мистецтво "barbacoa" - особливий спосіб приготування м'яса або риби, виснажених на решітках невисокою температурою вугілля, що тліє, подарували остров'яни Нового Світу. Їжа, таким чином, виходила особливо смачною, м'якою та соковитою всередині, з хрусткою скоринкою та апетитним ароматом диму.

Є й інші згадки про подібний спосіб поводження з їжею в країнах Індії, Азії, у Стародавньому Єгипті та середньовічній Європі, які можуть стосуватися існуючого нині терміну «барбекю».

І, звичайно ж, американці не були б собою, якби одночасно не звернули уваги на барбекю і не зробили з цього заходу справжню міцну американську традицію.

Почалося все з колоніальних часів, коли чорношкірі раби серед нелегких буднів знаходили час зібратися в близькому колі і приготувати щось смачненьке. Із «смачним» була реальна проблема, адже до їхнього столу господарі відправляли лише найжорсткіші, малоїстівні частини тварин туш, як то, наприклад, ребра.

Так Так! Появою на нашому столі божественних ребер BBQ ми зобов'язані якомусь «дядькові Тому». Він зібрав одного разу біля своєї хатини сім'ю та друзів, вирив яму, в яку вклав вугілля, а зверху на ґратах із сирого дерева розклав нехитре частування. Соковите, що тане в роті, ароматне м'ясо, після приготування у такий спосіб було оцінено більш ніж гідно!

Захід «барбекю» миттєво поширився по всій південній частині Центрально Американського континенту, і, що характерно, плантатори, взявши на озброєння такий чудовий спосіб приготування продуктів, довіряли частування своїм багатолюдним пікнікам саме чорношкірим майстрам. Найдосвідченіший з них облаштовував «барбекюшницю», відбирав та маринував м'ясо, рибу, овочі, а також уважно стежив за процесом приготування протягом дня. Такі раби користувалися особливою повагою та мали виняткове відношення.

Після скасування рабства білошкірим робітникам довелося з усією повагою просити про навчання та передачу досвіду барбекю для того, щоб мати змогу отримати гарне місце в будинку аристократа. А з настанням демократичних відносин кожен громадянин Америки, що поважає себе, використовує захід барбекю для демонстрації своїх кулінарних здібностей у колі близьких і друзів, що зібралися на пікнік.

Філософія BBQ

Зараз барбекю - культовий фрагмент американської побуту, місце під гриль відведено в кожному американському дворі, без таких посиденьок не обходиться жодне сімейне свято, незважаючи на пору року або погоду.

Починаючи з Джорджа Вашингтона і закінчуючи сучасними ключовими фігурами бізнесу та політики – барбекю влаштовують як корпоративний захід, під час якого ухвалюються серйозні економічні, політичні рішення та обговорюються питання глобального значення.

Це дивовижна історія про те, як спосіб приготування їжі став подією як на побутовому рівні кожного пересічного громадянина, так і культовим заходом серед селебріті в усьому світі.

А сучасний вид барбекю отримав у 1951 році, коли американський зварювальник (одночасно – великий любитель чудового свинячого стейку, курочки чи риби) залишився незадоволеним своєю стравою, приготованою на відкритому грилі-решітці. Цю людину звали Джордж Стівен, і вона є винахідником, який запатентував ідеальний барбекю – пристрій, який змайстрував із морського бую. Буй був розрізаний навпіл, у нижній його частині були зроблені отвори для повітря, що живить вугілля. Вугілля укладалося в цю половину сфери (яка пізніше була встановлена ​​на тринозі, для більшої мобільності), друга ж половинка буя послужила кришкою, що утримує соки і аромати страви, що готується. Між половинками сфери барбекю були встановлені грати, на які укладалися м'ясо, риба чи овочі. Це та чаша-барбекю, яку ви знаєте зараз.

Грилі та барбекю, перш ніж потрапити в наші дні на прилавки магазинів пройшли через низку видозмін. Вони стали компактними, мобільними, зручними та інтуїтивно зрозумілими у роботі для кожного обивателя. У їх виготовленні використовують найрізноманітніші матеріали, вогне-удароміцні, довговічні, нетоксичні.

Ось уже кілька поколінь наші співвітчизники (і ми серед них) не менш щиро закохані у наш традиційний шашлик. Свого часу кожна сім'я дбайливо зберігала набір шампурів та свій найвдаліший рецепт маринування м'яса для багаття. Проводити час у приємному колі близьких людей, насолоджуючись ароматними стравами з серпанком під душевну розмову та на свіжому повітрі – це навіть можна назвати духовними практиками.

Культура барбекю - це якийсь процес налагодження гармонійних відносин з природою, собою, найближчими, з ідеально приготовленою, смачною та корисною їжею. Вона вже прийшла до нашої країни, трохи потіснивши шашлик на шампурах. Вона об'єднує найчастіше зайнятих членів сім'ї чи друзів, у яких не часто вистачає часу побачитися для душевних розмов, обміну новинами та позитивною енергією, зближує родителів 

з дітьми.

Барбекю та гриль у магазині "ITL" – горизонт можливостей бездоганного дозвілля

Нашим покупцем може стати мешканець будь-якого міста України, ми здійснюємо доставку до кожного адміністративного центру, де розташований склад одного з поштових сервісів країни (Київ, Одеса, Дніпро, Харків, інші міста), для одеситів працює особиста кур'єрська служба магазину

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner