Грилі - BBQ та садові меблі
-
Грилі мангали барбекю BBQ Levistella LV2004929A
1 575 ₴1 260 ₴В наявностіLV2004929A
-
Грилі мангали барбекю BBQ Levistella LV20014070B
1 221 ₴977 ₴В наявностіLV20014070B
- Доставка 0
Грилі мангали барбекю BBQ LV20015599L (Безкоштовна доставка!)
8 505 ₴6 804 ₴В наявностіLV20015599L
- Доставка 0
Грилі барбекю LV20021704B (Безкоштовна доставка!)
7 088 ₴5 670 ₴В наявностіLV20021704B
- Топ продаж
Грилі барбекю Levistella LV20021705S
1 969 ₴1 575 ₴В наявностіLV20021705S
- Доставка 0
Грилі мангали з кришкою вугільні барбекю BBQ LV20021709D (Безкоштовна доставка!)
8 269 ₴6 615 ₴В наявностіLV20021709D
- Доставка 0
Гриль Levistella LV20021707K (Безкоштовна доставка!)
5 513 ₴4 410 ₴В наявностіLV20021707K
- Новинка
Вугільний гриль мангал барбекю з кришкою туристичний Levistella LV210715S
1 379 ₴1 103 ₴В наявностіLV210715S
- Новинка
Вугільний гриль барбекю переносний мангал з кришкою Levistella LV210711R
1 575 ₴1 260 ₴В наявностіLV210711R
- Новинка
Вугільні садові грилі барбекю з кришкою Levistella LV210712B
4 725 ₴3 780 ₴В наявностіLV210712B
- Новинка
Похідний вугільний гриль тринога Levistella LV210719T
2 363 ₴1 890 ₴В наявностіLV210719T
- Доставка 0
Грилі барбекю LV20021708S (Безкоштовна доставка!)
9 675 ₴7 740 ₴В наявностіLV20021708S
-
Грилі вугільні барбекю мангал з кришкою BBQ Levistella LV20014272T
1 759 ₴1 407 ₴В наявностіLV20021802T
-
Грилі вугільні барбекю мангал з кришкою BBQ Levistella LV20014497F
3 363 ₴2 690 ₴В наявностіLV20021803W
- Доставка 0
Вугільний гриль барбекю садовий мангал з кришкою LV210717BL (Безкоштовна доставка!)
9 056 ₴7 245 ₴В наявностіLV210717BL
- Доставка 0
Газовий гриль барбекю GLV200302T (Безкоштовна доставка!)
5 513 ₴4 410 ₴В наявностіGLV200302T
-
Газовий гриль барбекю Levistella LV20013534G
2 560 ₴2 048 ₴В наявностіLV20013534G
-
Сітка для мангалу Levistella LV20016845
394 ₴315 ₴В наявностіLV20016845
-
Сітка для гриля Levistella LV20015323
315 ₴252 ₴В наявностіLV20015323
-
Щипці для мангалу 1-10-23 340мм
438 ₴350 ₴В наявності1-10-23 340мм
- Новинка
Крісло-шезлонг Levistella GP20022010 IVORY
2 588 ₴2 070 ₴В наявностіGP20022010 IVORY
- Новинка
Стілець крісло шезлонг складаний для пікніка відпочинку пляжу дачі саду Levistella GP20022010 GRAY
2 588 ₴2 070 ₴В наявностіGP20022010 GRAY
- Новинка
Крісло-шезлонг Levistella GP20022010 BLUE
2 588 ₴2 070 ₴В наявностіGP20022010 BLUE
-
Крісло розкладне для риболовлі та пікніка з підсклянником Levistella GP21032112
3 488 ₴2 790 ₴В наявностіGP21032112
Історія виникнення, розвитку та охоплення «барбакоа»
Вважається, що Європі (а пізніше - і всьому світу) своє мистецтво "barbacoa" - особливий спосіб приготування м'яса або риби, виснажених на решітках невисокою температурою вугілля, що тліє, подарували остров'яни Нового Світу. Їжа, таким чином, виходила особливо смачною, м'якою та соковитою всередині, з хрусткою скоринкою та апетитним ароматом диму.
Є й інші згадки про подібний спосіб поводження з їжею в країнах Індії, Азії, у Стародавньому Єгипті та середньовічній Європі, які можуть стосуватися існуючого нині терміну «барбекю».
І, звичайно ж, американці не були б собою, якби одночасно не звернули уваги на барбекю і не зробили з цього заходу справжню міцну американську традицію.
Почалося все з колоніальних часів, коли чорношкірі раби серед нелегких буднів знаходили час зібратися в близькому колі і приготувати щось смачненьке. Із «смачним» була реальна проблема, адже до їхнього столу господарі відправляли лише найжорсткіші, малоїстівні частини тварин туш, як то, наприклад, ребра.
Так Так! Появою на нашому столі божественних ребер BBQ ми зобов'язані якомусь «дядькові Тому». Він зібрав одного разу біля своєї хатини сім'ю та друзів, вирив яму, в яку вклав вугілля, а зверху на ґратах із сирого дерева розклав нехитре частування. Соковите, що тане в роті, ароматне м'ясо, після приготування у такий спосіб було оцінено більш ніж гідно!
Захід «барбекю» миттєво поширився по всій південній частині Центрально Американського континенту, і, що характерно, плантатори, взявши на озброєння такий чудовий спосіб приготування продуктів, довіряли частування своїм багатолюдним пікнікам саме чорношкірим майстрам. Найдосвідченіший з них облаштовував «барбекюшницю», відбирав та маринував м'ясо, рибу, овочі, а також уважно стежив за процесом приготування протягом дня. Такі раби користувалися особливою повагою та мали виняткове відношення.
Після скасування рабства білошкірим робітникам довелося з усією повагою просити про навчання та передачу досвіду барбекю для того, щоб мати змогу отримати гарне місце в будинку аристократа. А з настанням демократичних відносин кожен громадянин Америки, що поважає себе, використовує захід барбекю для демонстрації своїх кулінарних здібностей у колі близьких і друзів, що зібралися на пікнік.
Філософія BBQ
Зараз барбекю - культовий фрагмент американської побуту, місце під гриль відведено в кожному американському дворі, без таких посиденьок не обходиться жодне сімейне свято, незважаючи на пору року або погоду.
Починаючи з Джорджа Вашингтона і закінчуючи сучасними ключовими фігурами бізнесу та політики – барбекю влаштовують як корпоративний захід, під час якого ухвалюються серйозні економічні, політичні рішення та обговорюються питання глобального значення.
Це дивовижна історія про те, як спосіб приготування їжі став подією як на побутовому рівні кожного пересічного громадянина, так і культовим заходом серед селебріті в усьому світі.
А сучасний вид барбекю отримав у 1951 році, коли американський зварювальник (одночасно – великий любитель чудового свинячого стейку, курочки чи риби) залишився незадоволеним своєю стравою, приготованою на відкритому грилі-решітці. Цю людину звали Джордж Стівен, і вона є винахідником, який запатентував ідеальний барбекю – пристрій, який змайстрував із морського бую. Буй був розрізаний навпіл, у нижній його частині були зроблені отвори для повітря, що живить вугілля. Вугілля укладалося в цю половину сфери (яка пізніше була встановлена на тринозі, для більшої мобільності), друга ж половинка буя послужила кришкою, що утримує соки і аромати страви, що готується. Між половинками сфери барбекю були встановлені грати, на які укладалися м'ясо, риба чи овочі. Це та чаша-барбекю, яку ви знаєте зараз.
Грилі та барбекю, перш ніж потрапити в наші дні на прилавки магазинів пройшли через низку видозмін. Вони стали компактними, мобільними, зручними та інтуїтивно зрозумілими у роботі для кожного обивателя. У їх виготовленні використовують найрізноманітніші матеріали, вогне-удароміцні, довговічні, нетоксичні.
Ось уже кілька поколінь наші співвітчизники (і ми серед них) не менш щиро закохані у наш традиційний шашлик. Свого часу кожна сім'я дбайливо зберігала набір шампурів та свій найвдаліший рецепт маринування м'яса для багаття. Проводити час у приємному колі близьких людей, насолоджуючись ароматними стравами з серпанком під душевну розмову та на свіжому повітрі – це навіть можна назвати духовними практиками.
Культура барбекю - це якийсь процес налагодження гармонійних відносин з природою, собою, найближчими, з ідеально приготовленою, смачною та корисною їжею. Вона вже прийшла до нашої країни, трохи потіснивши шашлик на шампурах. Вона об'єднує найчастіше зайнятих членів сім'ї чи друзів, у яких не часто вистачає часу побачитися для душевних розмов, обміну новинами та позитивною енергією, зближує родителів
з дітьми.
Барбекю та гриль у магазині "ITL" – горизонт можливостей бездоганного дозвілля
Нашим покупцем може стати мешканець будь-якого міста України, ми здійснюємо доставку до кожного адміністративного центру, де розташований склад одного з поштових сервісів країни (Київ, Одеса, Дніпро, Харків, інші міста), для одеситів працює особиста кур'єрська служба магазину